Over Theater Amsterdam

Op 8 mei 2014 opende Theater Amsterdam zijn deuren. De opening viel samen met de première van ANNE die plaatsvond in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het theater ligt aan 't IJ net buiten het centrum van Amsterdam in de Westelijke Houthavens en is het enige theater in Amsterdam waar voorstellingen gedurende een langere tijd kunnen worden vertoond. Met een theaterhal van 4.200 m2, biedt Theater Amsterdam unieke mogelijkheden voor grote decors en de modernste theatertechnieken. Theater Amsterdam is goed bereikbaar met de fiets, auto en per openbaar vervoer. In het restaurant Boven de Planken kunt u voorafgaand aan de voorstelling lunchen of dineren.
 
Parkeren 

Naast Theater Amsterdam bevindt zich een beveiligd parkeerterrein met 185 parkeerplaatsen. De ingang is gelegen op de kruising van de Koivistokade / Minervahavenweg (1013 AP) te Amsterdam. Voer deze kruising in als bestemming bij gebruik van een navigatiesysteem. Tijdens het reserveringsproces kan een parkeervoucher à € 12,50 online worden besteld. Bij het theater is een beperkt aantal gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP) beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn alleen beschikbaar voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en kunnen niet worden gereserveerd. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in stadsdeel West, rondom Theater Amsterdam gratis parkeren.

Openbaar vervoer

Bus 48 vertrekt vanaf Amsterdam Centraal Station en stopt naast het parkeerterrein van Theater Amsterdam bij de eindhalte, bushalte Koivistokade. De bushalte bevindt zich op de hoek van Koivistokade/Danzigerbocht, dit is 3 minuten lopen naar de ingang van Theater Amsterdam. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.
Bus 22 vertrekt vanaf Station Sloterdijk. Stap uit bij bushalte Hempoint; vanaf de bushalte is het ongeveer 20 minuten lopen naar Theater Amsterdam.
Ga voor meer informatie, aankomst- en vertrektijden naar www.gvb.nl en www.9292.nl 

Gouden Green Key Certificaat 

Theater Amsterdam beschikt over het Gouden Green Key Certificaat, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het theater doet er alles aan om de druk op de natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaat Theater Amsterdam een stap verder dan de reguliere wet- en regelgeving vereist. Klik hier voor meer informatie over Green Key en lees hier de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) verklaring. 

 

 

 

presntation 

Perfect voor presentaties
180 graden rond projectiescherm


achterbak 

Nieuwe ruimte van 1200m2
Nieuwe ruimte van 1200m2 "de achterbak" is naar wens in te richten


parkeren

Parkeergelegenheid
Naast het theater. Eigen
parkeerterrein met 300 plaatsen.


eten drinken     

Restaurant boven de planken
Smaakvolle gangbare gerechten voor lunch & diner.


greenkey         

Green Key Certificaat
Theater Amsterdam heeft het Gouden Green Key Certificaat behaald

Theater Amsterdam

Danzigerkade 5
1013 AP  AMSTERDAM


Theater Amsterdam (vragen over theater):

events@theateramsterdam.nl

Algemene info