Over Theater Amsterdam

Op 8 mei 2014 opende Theater Amsterdam zijn deuren. De opening viel samen met de première van ANNE die plaatsvond in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het theater ligt aan 't IJ net buiten het centrum van Amsterdam in de Westelijke Houthavens en is het enige theater in Amsterdam waar voorstellingen gedurende een langere tijd kunnen worden vertoond. Met een theaterhal van 4.200 m2, biedt Theater Amsterdam unieke mogelijkheden voor grote decors en de modernste theatertechnieken. Theater Amsterdam is goed bereikbaar met de fiets, auto en per openbaar vervoer. In het restaurant Boven de Planken kunt u voorafgaand aan de voorstelling lunchen of dineren.

Foyer

In onze moderne en sfeervol ingerichte foyer serveren wij een verscheidenheid aan drankjes en hapjes met keuze uit een koffie- en thee assortiment, een uitgebreide selectie van biologische wijnen en snacks die op ongebruikelijke wijze worden gepresenteerd. Bijzondere elementen in de foyer zijn een exclusief ontworpen 3D hapjeswand in de vorm van Amsterdamse grachtenpanden en een mobiele wijnbar. In de foyer zijn ook toiletten en een garderobe aanwezig.

Restaurant

Het restaurant Boven de Planken is gesitueerd op de zwevende eerste etage van het theater en biedt uitzicht over het IJ. Voorafgaand aan de voorstelling kan hier worden geluncht of gedineerd. Boven de Planken is geopend op voorstellingsdagen van 17.30 uur - 22.00 uur, zaterdag 11.30 uur - 22.00 uur, zondag 11.30 uur - 21.00 uur. Tijdens het reserveringsproces kan een lunch- of dinervoucher worden gereserveerd. Buiten de voorstelling om kan ook een tafel worden gereserveerd in Boven de Planken via 020 - 705 50 30.

VIP lounges 

Theater Amsterdam is ook geschikt voor een zakelijke bijeenkomst of evenement. Op de derde etage zijn de Sky Lounge en de Amsterdam Lounge gesitueerd. Deze Lounges zijn geschikt voor zakelijk arrangementen rondom de voorstelling of voor vergaderingen/presentaties e.d. Een gastvrouw of - heer begeleidt het gezelschap gedurende het bezoek aan ons theater.

Verhuur

Op zoek naar een moderne en innovatieve locatie voor een filmpremière, productlancering, congres, modeshow of bedrijfsfeest? Op dagen&tijden dat ANNE niet speelt zijn de theaterzaal, de foyer, het restaurant en de VIP lounges van Theater Amsterdam te huur. Vraag een op maat gemaakte offerte aan bij groepen@theateramsterdam.nl.

Parkeren 

Naast Theater Amsterdam bevindt zich een beveiligd parkeerterrein met 300 parkeerplaatsen. De ingang is gelegen op de kruising van de Koivistokade / Minervahavenweg (1013 AP) te Amsterdam. Voer deze kruising in als bestemming bij gebruik van een navigatiesysteem. Tijdens het reserveringsproces kan een parkeervoucher à € 12,50 online worden besteld. Bij het theater is een beperkt aantal gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP) beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn alleen beschikbaar voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en kunnen niet worden gereserveerd. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in stadsdeel West, rondom Theater Amsterdam gratis parkeren. 

Openbaar vervoer

Bus 48 vertrekt vanaf Amsterdam Centraal Station en stopt naast het parkeerterrein van Theater Amsterdam bij de eindhalte, bushalte Koivistokade. De bushalte bevindt zich op de hoek van Koivistokade/Danzigerbocht, dit is 3 minuten lopen naar de ingang van Theater Amsterdam. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.
Bus 22 vertrekt vanaf Station Sloterdijk. Stap uit bij bushalte Hempoint; vanaf de bushalte is het ongeveer 20 minuten lopen naar Theater Amsterdam.
Ga voor meer informatie, aankomst- en vertrektijden naar www.gvb.nl en www.9292.nl 

Gouden Green Key Certificaat 

Theater Amsterdam beschikt over het Gouden Green Key Certificaat, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het theater doet er alles aan om de druk op de natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaat Theater Amsterdam een stap verder dan de reguliere wet- en regelgeving vereist. Klik hier voor meer informatie over Green Key en lees hier de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) verklaring. 

Imagine Nation nieuw

 

gemakkelijk bereikbaar 

Gemakkelijk bereikbaar
Uitstekend bereikbaar met OV en auto


foyer lounge  

Matinee en avondvoorstellingen
Zowel middag- als avond-voorstellingen


parkeren

Parkeergelegenheid
Naast het theater. Eigen
parkeerterrein met 300 plaatsen.


eten drinken     

Restaurant boven de planken
Smaakvolle gangbare gerechten voor lunch & diner.


greenkey         

Green Key Certificaat
Theater Amsterdam heeft het Gouden Green Key Certificaat behaald

Theater Amsterdam

Danzigerkade 5
1013 AP  AMSTERDAM


Reserveringen (ticketverkoop en info):
0900-0322 (45c pm)
 (ma/vr: 9.00 tot 21.00 uur)
(za/zo: 10.00 tot 20.00 uur)


Receptie Theater Amsterdam (vragen over theater):

info@theateramsterdam.nl