Tips en tricks: video inzetten voor events

Tips en tricks: video inzetten voor events

test
Delen

Kijk je in een wachtkamer of de trein om je heen? Dan zie je dat mensen eindeloos veel video’s op hun smartphone consumeren. Alleen al op Facebook worden dagelijks maar liefst 8 miljard video’s bekeken. Dat biedt kansen voor de marketing van events. In dit artikel geven we tips en tricks voor het succesvol inzetten van video voor je evenement.

 

Waarom video inzetten voor evenementen?

Video draagt op meerdere manieren bij aan het succes en de beleving van je evenement. Vóór het event prikkel je potentiële bezoekers, bijvoorbeeld met korte filmpjes waarin sprekers alvast een tipje van de sluier oplichten. Tijdens een event bereik je met een videolivestream een groot publiek. En een goede aftermovie is alvast mooi marketingmateriaal voor het volgende evenement. Een aantal tips en tricks voor maximaal effect:

 

#1 Denk aan uw doelgroep

Voordat je video’s gaat maken, is het belangrijk te bedenken wat jouw doelgroep interessant vindt. Waar slaan ze echt op aan? En hoe laat je zien dat uw evenement relevant voor hen is? Houd daar zowel bij het beeld als de inhoud van je video’s rekening mee.

 

#2 Doe zelf wat kan en huur voor de rest professionals in

Met een smartphone in de hand is iedereen cameraman, toch? Nee, niet helemaal. Natuurlijk kun je veel zelf doen. Denk aan korte filmpjes of live vlogs. Dit is persoonlijk én niet duur. Wil je een goedlopende livestream of flitsende aftermovie, dan is het wijs professionals in te huren. Die leveren − als het goed is – topkwaliteit qua beeld, licht en geluid.

2

After movie Entree Awards 2019 from Theater Amsterdam on Vimeo.

 

#3 Durf out of the box te denken

Met video is ontzettend veel mogelijk. Werk met een bijzonder verhaal of format, zet drones in, laat speciale muziek maken of gebruik leuke animaties. Dit levert video’s op die écht in het oog springen.

 

#4 Houd het kort en catchy

De juiste lengte van een video hangt af van het kanaal waarop je publiceert. Op social media haken kijkers vaak snel af en geldt 25 tot 30 seconden als ideaal. Een eventvideo op je eigen site mag wel langer zijn, maar dan alsnog liever niet meer dan 1 minuut.

 

#5 Vergeet de call to action niet

Video’s geschoten, gemonteerd en klaar voor publicatie? Vergeet dan niet een call to action toe te voegen. Wil je dat kijkers een kaartje aanschaffen, zich aanmelden voor de nieuwsbrief of jouw organisatie gaan volgen op social media? Maak dat dan duidelijk, bijvoorbeeld aan het eind van je video of in de tekst eronder.

 

#6 Verspreid de video’s via de juiste kanalen

Het mooie van video’s: je kunt ze op talloze manieren verspreiden. Bijvoorbeeld via je social mediakanalen op Facebook, LinkedIn of Instagram, op videoplatforms zoals YouTube, op je eigen site, in je nieuwsbrief of per mail. Je kiest vanzelfsprekend voor kanalen en platforms waar jouw doelgroep te vinden is.

3

 

#7 Maak video’s vindbaar

Zorg ervoor dat je eventvideo’s op social media te vinden zijn. Dit doe je onder andere door een beschrijving toe te voegen. En het helpt als je mensen uitnodigt de video’s te raten en feedback te geven. Wie weet ontstaat er een levendige discussie en gaat het evenement online gewoon door!

 

#8 Social sharing

Tenslotte, als #6 en #7 goed ingeregeld is wil je natuurlijk dat je video viral gaat. Door likes, shares en reacties zorg je dat jouw video hogerop komt in de zoekresultaten en je maximaal bereik creëert.

 

Een evenement organiseren bij Theater Amsterdam? We denken graag met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.